Следвайте Гласове в Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен

...
Следвайте Гласове в Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Демокрацията в Украйна ще победи

Следвайте Гласове в 
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен приказва в отбрана на демокрацията на Демократичния конгрес в Атина. Тя разгласи и утрешната си аудиенция в София.

" Демокрацията в Украйна ще победи ", съобщи от Атинския интернационален конгрес ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.
В тирада тя акцентира, че Европейският съюз е реагирал бързо с ограничения против експанзията на Русия, оказва финансова помощ на Киев и всички европейски страни одобряват украински бежанци, като им обезпечават отбрана.
" Дълг на нашето потомство е да пазиме демокрацията ", съобщи на форума ръководителят на Европейската комисия.

Тя акцентира, че демокрацията не се движи по права линия, а има и обрати, по тази причина е „ наш дълг да защитим демокрацията от съветския шантаж и авторитаризма, наш дълг е да укрепим всички демокрации “.
Фон дер Лайен отхвърли възраженията против кандидатурата на Украйна за участие в Европейски Съюз с аргумента, че демокрацията й е прекомерно млада, и сподели, че за няколко години тя е направила доста промени, като същото се отнася и до страните от Западните Балкани, както и за Грузия. „ Вятърът на смяната вее на нашия континент “, съобщи тя.
В словото си тя засегна и слабостите вътре в Европейски Съюз и сподели, че расизмът и антисемитизмът още не са изкоренени, а закани съставляват още незачитането на правовата страна и независимостта на правораздаването, както и сериозните безпокойства от корупцията.
Урсула фон дер Лайен заяви, че на следващия ден ще посети София за формалното разкриване на газовата връзка сред Гърция и България.
Днес националната газова компания ДЕПА заяви, че е подписано разрешителното за употреба на гръцкия сектор от газопровода в правата от Комотини до границата с България.
Източници: БНР, dariknews.bg
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР